Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag werkgever operatiedatum uitstellen?

Ik ben 24 jaar geleden geboren met een progressieve heupafwijking, waardoor ik op het moment gedeeltelijk rolstoelafhankelijk ben en niet meer dan 24 uur kan werken. Nu is er een nieuwe manier van het plaatsen van een heupprothese en heeft een groep orthopeden gespecialiseerd in mijn afwijking zijn hoofd hierover gebogen en zijn zij tot de conclusie gekomen dat dit een juist moment kan zijn om de prothese te plaatsen. Ik zal hierdoor over ca. 3 maanden beter er aan toe zijn dan ik op dit moment ben en zal uiteindelijk een relatief normaal dagelijks leven kunnen hebben.
Mijn werkgever gaf aan heel blij te zijn en het alleen maar positief te zien. Ondertussen is hij hier wat op terug gekomen en vraagt mij de operatie twee maanden uit te stellen (van oktober naar december). Uiteraard heeft dit niet mijn voorkeur, mede door een aankomend huwelijk en als corona weer om de hoek komt kijken, zal dit eerder in de winter zijn en moet de operatie opnieuw uitgesteld worden.

In beginsel heeft werkgever geen recht om van u te verlangen een operatie uit te stellen. Het mag uiteraard gevraagd worden, maar als u daar geen gehoor aan geeft, kan en mag dat geen consequenties hebben.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via boksjuristen.nl.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag