Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag werkgever mij overplaatsen naar andere locatie?

Sinds anderhalf jaar werk ik met veel plezier bij mijn huidige werkgever. Ik heb een huis gekocht op 160 kilometer afstand. In eerste instantie zou ik mijn huur appartement nog aanhouden, maar in verband met te hoge lasten besloten dit niet meer te doen.
Nu ga ik dus volledig verhuizen naar een andere stad, maar ik wil graag in mijn huidige functie blijven werken. Ik werk twee dagen thuis en twee dagen op kantoor. Deze twee dagen zijn achter elkaar en ik kan bij mijn moeder slapen tussen deze twee dagen in. Dit is op 30 kilometer van het kantoor.
Echter wil mijn werkgever niet meewerken om passende afspraken te maken over reiskosten/ziekte/onverwachts naar kantoor moeten. Er zijn ook geen afspraken over waar je moet wonen als je voor dit kantoor werkt. Er is echter alleen beschreven dat je niet naar het buitenland mag verhuizen. Ze willen mij per se overplaatsen naar een ander kantoor, op 40 kilometer afstand van mijn nieuwe woonadres. Dit zal niet dezelfde functie zijn als wat ik nu doe. Ze willen dit het liefste zo snel mogelijk.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag