Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag verhuurder naast materiaalkosten ook arbeidskosten in rekening brengen bij huurder voor het herstellen van schade bij oplevering?

Geachte heer, mevrouw,

Mijn huur is per 1 december beëindigd. Op 1 december heb ik met de verhuurder het appartement nagelopen, hij heeft toen mondeling gezegd dat alles in orde is en daarna de sleutels in ontvangst genomen.

Nu heeft de verhuurder een bedrag van 175 euro ingehouden van de borg voor het ophangen van twee lampen, welke er niet hingen op moment van oplevering. Hij heeft hiervoor geen contact met mij opgenomen, en aangezien ik de sleutels al had overgedragen ben ik ook niet in staat geweest om dit zelf te vervangen.

Los van het feit dat er überhaupt geen lamp hing op een van de twee plaatsen toen ik het appartement in kwam, is het overgrote gedeelte van deze 175 euro voorrijkosten, omdat de monteur die de verhuurder heeft gebruikt van 100km verderop kwam.

Ik heb ergens gehoord / gelezen dat een verhuurder alleen maar materiaalkosten mag rekenen bij het 'herstellen van schade' bij oplevering, en dat hij geen arbeidskosten mag vragen als de huurder niet zelf de gelegenheid heeft gehad om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Echter kan ik dit nergens terug vinden.

Mijn vraag is of dit klopt, en zo ja, kunt u mij dan doorverwijzen naar een (officieel) document of website welke ik aan de verhuurder kan laten zien?

Bij voorbaat dank voor uw reactie

Hingen die lampen er ook al niet toen u de woning betrad? Dan hoeft u de woning niet op te leveren met de lampen bevestigd. Bovendien heeft de verhuurder de oplevering goedgekeurd en kan daar niet meer op terugkomen. Zeker niet als hij een gebrek had moeten kunnen opmerken. Zelfs als u wel gehouden zou zijn de kosten te betalen , mogen alleen redelijke kosten worden gevorderd. Het ophangen van lampen kunnen mensen doorgaans zelf uitvoeren.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag