Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag verhuurder borg inhouden voor eindafrekening ?

Per eind maart eindigt mijn huurovereenkomst, er werd mondeling aangegeven dat eind maart mijn borggeld zal worden teruggegeven. Ik ben iets eerder eruit gegaan en heb de sleutels ingeleverd en had samen met haar geïnspecteerd waarbij er mondeling afgesproken was dat alles in orde is. Echter krijg ik een week later te horen dat ze de eindafrekening van water, gas en licht kosten van mijn borg wil afhalen eind mei. Zonder bewijs of factuur van de eindafrekening. Mag dat? En hoelang mag een verhuurder maximaal de borg houden na eindiging van huurovereenkomst? Ze is hoogstwaarschijnlijk bang dat als ik mijn borg terug krijg ik niet meer voor de eindafrekening ga betalen. Wat niet zo is aangezien ik volledig snap dat dat wel gedaan moet worden. Ik ben alleen bang dat ze onterechte kosten gaat inbrengen en van mijn borg afhaald en wil het apart doen om ook verwarring te voorkomen.

De verhuurder mag in principe niet borg inhouden voor een eventuele nakosten aan gas/water/elektra.

Dit zou mogelijk alleen kunnen als er al een eindafrekening is (omdat dan duidelijk is van welke kosten er sprake zijn).

Borg mag alleen gebruikt worden voor huurachterstanden en/of gebreken aan de woning die door de huurder zijn ontstaan (bijvoorbeeld ook het in vieze staat achter laten van de woning).

In dit geval mag de borg dus niet zomaar achtergehouden worden. Zoals u aangeeft is het ook maar de vraag of in mei dan duidelijk is welke kosten voor precies voor u zijn geweest qua gas/water en licht. En kunt u tegen die tijd ook een overzicht van de gegevens vragen om te kijken of de kosten kloppen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag