Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag verhuurder addenda toevoegen aan bestaand huurcontract?

Ik ben eigenaar van een woning die ik verhuur. Er zijn mondelinge afspraken gemaakt en nageleefd, die de huurder zou willen toevoegen aan het huurcontract nu ik van plan ben de woning te verkopen.
Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Het is zeker mogelijk om aanvullingen (addenda) aan een bestaand huurcontract toe te voegen. Hiermee kun je de mondelinge afspraken die je hebt gemaakt en zijn nageleefd vastleggen. Het is echter wel belangrijk om dit zorgvuldig te doen zodat de addenda juridisch geldig zijn en daadwerkelijk van toepassing worden.

Een paar stappen die je kunnen helpen:

1. Documenteer de Addenda: Beschrijf nauwkeurig de afspraken die je wilt toevoegen aan het contract. Zorg ervoor dat deze duidelijk en begrijpelijk zijn. Ze moeten betrekking hebben op zaken die relevant zijn voor de huurovereenkomst.

2. Overeenkomst van de Huurder: De huurder moet instemmen met de addenda. Het is het beste om zijn of haar schriftelijke toestemming te krijgen om misverstanden te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door de huurder de addenda te laten tekenen.

3. Voeg de Addenda aan het Contract toe: Zodra de huurder en jij het eens zijn over de addenda, voeg je deze aan het contract toe. Dit kan door ze bijvoorbeeld als bijlage bij het oorspronkelijke contract toe te voegen.

4. Bewaar Kopieën: Bewaar kopieën van de addenda en de overeenkomst veilig. Zo heb je een duidelijk overzicht van jullie afspraken.

5. De Verkoop: Als je van plan bent de woning te verkopen, houd dan in gedachten dat de nieuwe eigenaar in veel gevallen ook gebonden zal zijn aan het huurcontract en de aanvullingen daarop die al van kracht waren op het moment van de verkoop.

Hoewel dit algemene stappen zijn, kan elke situatie verschillend zijn. Daarom kan het raadzaam zijn om een jurist of specialist in huurrecht te raadplegen om ervoor te zorgen dat de addenda correct zijn opgesteld en aan het contract toegevoegd. Dit kan helpen om eventuele toekomstige geschillen te vermijden.
--------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag