Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag vakantiepark mij factureren voor dienst die niet gewenst is?

Ik ben eigenaar van een stuk grond met vakantiehuis op een vakantiepark in Noord Holland. Bij de parklasten van 2200 per jaar is o.a. inbegrepen het snoeien van de erfgrens. Nu wil het park mij (zonder waarschuwing dat zij gaan snoeien) een factuur van 33,60 sturen voor "extra werkzaamheden".
Het staat zo uitgelegd in de mail die er 5 minuten eerder aan vooraf ging: Wanneer wij onze werkzaamheden niet, niet veilig of slecht kunnen uitvoeren, zullen wij het snoeiafval/snoeisel laten liggen, een rekening sturen voor de extra werkzaamheden en bij herhaling een officiële waarschuwing sturen. Bewoners die voor een gedeelte van de tuin grind of (hout) snippers hebben gebruikt, zullen het snoeisel zelf moeten opruimen.
Bij uw perceel was het niet in orde, zie de foto’s. Wij zullen het snoeiafval hierdoor niet opruimen en u ontvangt een factuur voor de extra werkzaamheden.
Verder vragen wij u om dit op te ruimen, zodat dit in de toekomst niet meer gebeurt. Bij voorbaat dank. Einde citaat.

Mag dit zomaar? Want wat ik begrijp zijn er juist geen extra werkzaamheden geweest en heb ik juist extra werk :) Ik heb vorig jaar op een soortgelijke mail reeds gereageerd en gezegd dat als ze de situatie niet ok vinden ze dan zeker niet moeten snoeien en dat ik het dan zelf wel doe. En nu hebben ze het onaangekondigd en ongewenst gedaan, op kosten die ik al betaald heb in de parklasten en zou het een factuur voor extra werk opleveren?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag