Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag ontslag met tijdelijk contract tot mei 2023?

Helaas werkte de website van rechtswinkel Amsterdam niet, vandaar dat ik het nu via een andere probeer.

Vandaag heb ik het nieuws te horen gekregen dat ik ontslagen ga worden bij mijn werk. Echter loopt mijn contract nog tot en met mei 2023 inclusief de regel "You and [Werkgever] each have the right to terminate this employment contract prematurely as from the end of the month with due observance of the notice period." Het is overigens een contract dat via een Nederlandse partij (Oyster) geregeld is, ik werk dus officieel in Nederland.
Nu heb ik gelezen dat mijn werkgever mij enkel mag ontslaan als dit ontslag door UWV of Kantonrechter wordt goedgekeurd. Mijn bedrijf is in Duitsland gevestigd met enkel één of twee medewerkers die kennis hebben van de Nederlandse regels en wetten, dus een goedkeuringsbrief bij het UWV laten ondertekenen ligt nog ver weg.

Ik ga niet akkoord met het ontslag en zou het liefste blijven werken, dit zal ik morgen ook terugkoppelen. Maar nu rest mij de vraag hoe dit nu verder gaat. Ze gaan vooralsnog mij ontslaan maar wat gebeurt er met mijn salaris? Tot wanneer blijf ik doorbetaald worden en welke rechten heb ik. Ik weet dat het mogelijk is om tot een wederzijds akkoord te komen met een betaling als vergoeding, maar wat zijn mijn rechten hierin? En als ik akkoord ga met deze vergoeding voor wederzijds goedkeuring van ontslag, kom ik dan nog in aanmerking voor de WW?

Het ontslagrecht is inderdaad nogal strikt en dat wil zeggen dat er een goede reden voor ontslag moet zijn. In uw verhaal lees ik die goede reden niet. Gelet op de complexiteit van deze situatie is het wellicht verstandig om het een en ander concreet met elkaar te bespreken. Zeker ook omdat er bij uw werkgever weinig kennis van zaken is. U kunt contact opnemen via boksjuristen.nl

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag