Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Mag mijn werkgever mij verplichten vrije dagen op te nemen (ivm corona en geen kinderopvang)?

Ik heb een vraag aan u. Ik ben in loondienst (32u per week, onbepaalde tijd). In januari heb ik mondeling toestemming gekregen van een van mijn twee bazen, om thuis te werken ivm het geen aanspraak kunnen maken op kinderopvang. Er werd gereageerd dat het goed is dat ik thuiswerk, want “we moeten allemaal doen wat we kunnen doen”.
Sinds 2 maanden is mijn relatie die ik had met de productieleider in het bedrijf over, we hebben een prima werkrelatie nu. Toch heb ik het gevoel dat de touwtjes hard aangetrokken worden met betrekking tot dingen die mij zijn toegezegd.
Een daarvan is het opheffen van de mogelijkheid tot thuiswerken in deze corona periode. Ze vinden het niet eerlijk tegenover de andere werknemers, en zeggen dat ze te snel hebben toegezegd dat ik mocht thuiswerken.

Ik heb school gebeld, de kinderopvang, uwv, gemeente..allemaal gevraagd om hulp om toch kinderopvang te krijgen. Mijn ouders wilden 1x per week een uur naar me toe rijden om de kinderen op te vangen. Maar door het recente overlijden van mijn vader, heeft mn moeder dat aanbod teruggetrokken (heel logisch). Mijn ex-man toont weinig bereidheid tot helpen, van 1 middag heb ik er 2 kunnen maken..maar ik weet niet wanneer zn pet anders staat en hij besluit te stoppen met helpen.
Ik heb mn werkgever vandaag gevraagd wat hij als oplossing ziet, en hij geeft aan dat het niet zijn probleem is. Dat ik dan maar gebruik moet maken van mijn vrije dagen.
Mag hij mij verplichten mijn vrije dagen hiervoor te gebruiken?
Ik toon wel degelijk bereidheid om mijn uren te maken, ik werk zelfs een 5e halve dag in de week extra om dan zoveel mogelijk op de zaak te zijn. De sfeer wordt er niet leuker op, en ik ga met buikpijn naar mn werk. Ik weet gewoon niet goed wat mijn rechten en verplichtingen zijn deze zaak. Kunt u me helpen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag