Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag mijn werkgever mij terugzetten in schaal?

Afgelopen november ben ik samen met nog 4 anderen begonnen met werken en leren bij een kinderopvangorganisatie. Ons contract was toen nog niet gereed, maar we mochten wel al beginnen met werken. Na ongeveer een maand kregen we ons contract opgestuurd. Vrijwel meteen kregen we een mail dat er een paar fouten in het contract stonden en dat ze ons via de mail een nieuw contract op zouden sturen. Dit is gebeurd en we hebben deze allemaal ondertekend.
Nu kregen we van de week een mail dat de we bij indiensttreding te hoog zijn ingeschaald. We staan op contract op schaal 5 trede 9. Dit gaan ze veranderen naar schaal 5 trede 7. Ze gaan nu met terugwerkende kracht tot 1-1-2022 corrigeren.

Nu is onze vraag, mag onze werkgever dit zomaar doen? Zijn we verplicht om hier mee accoord te gaan?

Onder omstandigheden is dat niet uitgesloten, maar daarbij gelden voorwaarden. Het mag niet zomaar en indien de omstandigheden het toelaten dient soms bijvoorbeeld een afbouwregeling te worden gegund. Ook is van belang wat een eventueel toepasselijke CAO hierover zegt. Indien u wilt overleggen mag u gerust vrijblijvend contact met mij opnemen. Mijn contactgegevens vindt u op de profielpagina.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag