Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag mijn werkgever eisen dat ik een negatieve PCR test heb?

Hoi, eind oktober ben ik met koorts thuis komen te zitten, ik heb 2 dagen koorts gehad, wilde vervolgens weer gaan werken, maar dit werd mij geweigerd, omdat ik last had van verkoudheidsklachten, hier heb ik in deze periode van het jaar vrij chronisch last van, en dit heb ik ook aangegeven bij mijn werkgever.

Vervolgens was het zo dat ik een week thuis moest blijven en 24 uur klachtenvrij moest zijn.
(Het is zo dat ik geen PCR test wil laten afnemen, om persoonlijke redenen).

Nu is het zo dat mijn werkgever een negatieve PCR test van mij eist voordat ik terug mag komen werken, en gisteren heb ik een aangetekende brief ontvangen met de mededeling dat zij mijn loon per 1 februari willen opschorten.

Mijn vraag is of zij dit juridisch gezien kunnen doen?

Ik ga nu een mail sturen naar mijn werkgever met daar in de mededeling dat ik kern gezond ben en graag weer wil komen werken, maar ik verwacht dat zij alsnog de pcr test gaan vereisen.

Ik zou graag advies willen over het verdere verloop, en of zij juridische grond hebben om mijn loon stop te zetten.

Mvg

Uw werkgever mag dit u niet zelf controleren op corona. Wel mag uw werkgever de bedrijfsarts vragen dit te doen. Op de website www.autoriteitspersoonsgegevens.nl kunt u hier allerlei informatie over vinden. Mocht uw werkgever uw loon desondanks toch daadwerkelijk opschorten, dan raad ik u aan een advocaat in de hand te nemen teneinde daar verweer tegen te voeren. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag