Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag mijn werkgever bij verandering van uren mijn vaste contract omzetten naar en jaar contract?

Op dit moment heb ik een vast contract van 18 uur. Ik heb gevraagd om 24 uur omdat ik die uren toch al ruim werk en ik dat graag vast op papier wil hebben. Mijn werkgever wil dat wel doen maar ipv de 18 in 24 uur op mijn vaste contract te veranderen, moet ik dan volgens hem eerst terug naar een jaar contract. Mag en kan hij dit zomaar doen? En hoe zit het dan met mijn oude contract? Is dat ontbonden op het moment dat ik het nieuwe contract opgestuurd krijg? Of pas als ik het onderteken?

Een vast contract mag niet zomaar naar een tijdelijk contract gewijzigd worden. Ook niet als het om een verandering in het aantal uren gaat.
Zo zouden de regels omtrent bescherming van werknemers makkelijk omzeild kunnen worden.

Mijn advies zou zijn om niet te tekenen. Sowieso blijft uw oude contract geldig als er geen nieuw contract is getekend of het oude contract niet is opgezegd.

In het geval u wel akkoord gaat met het tijdelijke contract is het in ieder geval niet zo dat het nieuwe contract vanzelf afloopt. In de wet staat dat er dan sprake is van een opzegtermijn. Dit geldt in het geval het tijdelijke contract ingaat binnen 6 maanden na een vast contract.

U kunt vrijblijvend contact opnemen als u mogelijk juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag