Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag mij baas mij verplichten 15 min eerder op het werk te zijn, Zonder daarvoor te betalen.
Tabaks cao. In het cao staat daar niets over in. In het arbeidscontract ook niet. Nu heeft hij een vernieuwd aanvullend contract gegeven waar dat wel in staat. Daar staat nu ook in dat ik zonder betaling ook 15 min langer moet werken. Dat staat dus wel in het cao. Het klopt maar hij moet er echter wel voor betalen. Wat hij dus niet doet en ook zegt dat dat niet hoeft!! Ik laat het maar zo. Maar wil wel precies weten wat mijn rechten zijn.Ben bang dat er toch een dag komt dat ik het helaas nodig zou hebben.

Uw werkgever mag dit (eenzijdig negatief aanpassen van arbeidsvoorwaarden, ook nog in strijd met de cao) niet van u eisen. Ik raad aan om niet te tekenen en samen met collega's één front te vormen richting werkgever. En is er een OR? Beklaag u daar dan ook.
Eventueel kan ik u hierbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle reactie.
Ik had al overleg met mijn collega's gehad en denkelijk komt er ook een vergadering. Er staan nog meer dingen in waar ik het niet mee eens ben en ik ook niet denk dat ze rechtsgeldig zijn. Ik mag niet meer tegen de klanten zeggen. Zegt u het maar. Ik mag geen geld op zak hebben. Alleen op een kasse met je eigen code werken. Hebben we niet eens. Maar ik wil van mij baas dus weten wat ik wel en wat ik niet serieus moet nemen. Voordat ik straks een waarschuwing krijg!!. Er staat ook in niet eten achter de balie. Maar we hebben geen enkele pauze. En we werken met zijn 2en 550 klanten weg. Mag ook niet prive bellen. ( ik heb een zoon die mij altijd moet bellen als hij thuis van school komt. 4 maanden van te voren vakantie aanvragen. Het is te gek voor woorden. Het liefst wil ik hem ook een aangetekende brief terug sturen met mijn tegen punten. Die dan wel wettelijk zijn.. pPFFFFFFFFFFGratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag