Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag men zomaar het gangpad achter de tuin blokkeren?

Mijn 96- jarige moeder woont in de middelste woning van een vlok van 3 en heeft achterom via het pad achter de tuinen. Aan de andere kant van het pad grenzen de achtertuinen van achterburen. Zij is de enige die niet ook langs de zijkant van het huis achterom kan. Ook kan ze door het pad naar de garage achterom.
Ware het niet dat de achterburen hun tuin hebben verlengd door het pad erbij te nemen. Mijn vader heeft in het verleden bij ze aangeklopt met het bezwaar hier tegen, maar hij is onbeschoft behandeld en er is niets veranderd. Ik heb namens mijn moeder een aangetekende brief verstuurd, er komt geen reactie.
Mag men zo maar zonder overleg het achterom ( is ook de enige vluchtweg van het huis als voor brand zou zijn) blokkeren? Tot wie kunnen wij ons wenden voor stappen?

Mij lijkt dit een erfdienstbaarheid van overpad ,mogelijk is deze geregistreerd of door verjaring ontstaan. Afhankelijk of dit een eigen of huurhuis betreft en al niet dezelfde verhuurder kan uw moeder de buren sommeren de erfdienstbaarheid weer toegankelijk te maken. Hoe lang is het geleden dat deze buren het stukje pad hebben ingenomen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Monique, dant voor de reactie. Het betreft een eigen huis, de achterburen hebben ongeveer 10 jaar geleden het pad in beslag genomen waarna bij herhaling een poging tot overleg is gedaan zonder succes. Zeker binnen die 10 jaar hebben we onlangs nog een aangetekende brief verstuurd, ook daarop geen reactie


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag