Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag je werkgever je loon over december verwerken met een andere maand?

Mijn werkgever heeft een nieuw salaris pakket en iedere maand kreeg ik het loon uitbetaald over de maand daarvoor, dus de totaal gewerkte uren in die maad. Nu hebben ze een nieuw pakket en krijg ik de uren over december uitbetaald en omdat ik een contract heb voor 24- 32 uur krijg ik in januari alvast het loon van januari over de laagste uren die ik werk dus 4x24 uur. Over de uren van december is nogal veel loonheffing ingehouden en deze loonstrook heb ik naar hun toegestuurd met uitleg. Nu krijg ik als antwoord het volgende:

Door de overgang naar een nieuw salarispakket zijn zowel de uren van november en december samengevoegd op de salarisstrook van december.
Door de samenvoeging van de 2 maandsalarissen wordt in verhouding meer loonheffing ingehouden.
Volgens de maandloon tabel van de belastingdienst is het juiste bedrag aan loonheffing ingehouden.
De loonheffingskorting wordt toegepast. Bijgevoegd de totale salarisspecificatie van december 2021.
Bij de belasting aangifte in mei kan de eventuele te veel afgedragen loonbelasting weer worden verrekend.

De totale salaris specificatie is ook onjuist want ik heb op 24 januari 1093,83 uitbetaald gekregen op mijn rekening en op 25 januari 988,30 totaal is dit 2082,13 terwijl op de salaris specificatie het bedrag wordt vermeld van 2340,42. Ik heb dan nog een tegoed van 258,29.
Ik heb aangegeven dat ik dit een vreemde gang van zaken vind en dat ze dit maar moeten aanpassen of her-berekenen, als antwoord krijg ik terug van een medewerker salaris administratie :

Wij hebben de wijzigingen in het beleid gevolgd en kunnen je helaas niet verder helpen, je kunt dit het beste bespreken met een HR adviseur.

Nou u kunt zich voorstellen dat ik hier niet erg blij van werd, graag zou ik willen weten wat ik nu verder kan ondernemen want ik word duidelijk niet geholpen.

Met vriendelijke groet

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag