Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag je iemand een vasstellingsovereenkomst aanbeiden terwijl ze bezig zijn met re-integratie na arbeidsongeschikheid van 8 maanden? De bedoeling is om als de persoon weer gezond aangemeld is, de contract te beeindigen.

Dat mag de werkgever doen, als u weer beter gemeld bent.Tijdens ziekte/arbeidsongeschiktheid moet u geen vaststellingsovereenkomst tekenen omdat u dan uw recht op ww (als u daar recht op heeft) verspeelt. Daarnaast moet de vaststellingsovereenkomst aan voorwaarden voldoen. Indien u dat wenst wil ik de overeenkomst voor u nakijken.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor je reactie. Ik ben nog niet beter gemeld. Ik zit in het re-integratie traject, en er wordt verwacht dat ik binnen 6 weken weer volledig inzetbaar ben. De werkgever heeft aangegeven dat ze van plan zijn na mijn re-integratie mijn contract te ontbinden. In de tussentijd willen ze dat ik extern gaan re-integreren, of thuis, of afzien maar niet bij hun op kantoor omdat ik toch uiteindelijk weggaat. Ik ben bang dat als ik akkoord gaat met re-integratie extern dat ik mijn positie verzakken. Ik heb gezegd dat ik liefst willen weten wat de vaststellingsovereenkomst inhoud voordat ik verder een beslissing maak. Maar zij zeggen dat ze geen vaststellingsovereenkomst kunnen maken terwijl ik nog ziek ben gemeld. Klopt dat?


De werkgever kan wel alvast een vaststellingsovereenkomst opstellen, maar die mag nog niet getekend worden zolang u ziek bent (zie mijn eerdere antwoord). Reintegratie moet of bij de werkgever zelf plaatsvinden en als dat niet kan is het mogelijk dat u bij een ander bedrijf kunt reintegreren. Informatie over reintegratie kunt u vinden op de website van het UWV en de Rijksoverheid.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:



Werkgever kan van u niet verwachten dat u iets in overweging neemt, terwijl u niet weet wat dat precies inhoudt. Men hoort u een concreet voorstel te doen. Dat mag ook nu al, terwijl u nog arbeidsongeschikt bent.

Ik raad u aan om een arbeidsrechtjurist in te schakelen om u hierbij te ondersteunen. Om bijv. uw ww-rechten veilig te stellen, maar ook om te beoordelen of er geen WW-hiaat ontstaat en of andere zaken goed geregeld zijn zoals een getuigschrift, het laten vervallen van een eventueel concurrentiebeding, relatiebeding, studiebeding etc. Werkgevers vergoeden in de regel de juridische kosten.

U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met een van de arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.

Ik help u hier graag bij.


Beoordeel dit antwoord:

Beste vragensteller,

Het is juist dat u pas een vaststellingsovereenkomst mag ondertekenen als u weer beter en beter gemeld bent. Dit ivm de aanspraak op een uitkering. Toch is het verstandig ook niet heel snel na uw betermelding uit dienst te gaan met een vaststellingsovereenkomst. Het kan namelijk zijn dat u kort na uw uitdiensttreding weer ziek raakt, en dan zal het UWV ook na de maanden voor uw uitdiensttreding kijken. Het kan dan zijn dat u geen ziektewetuitkering krijgt omdat u vlak daarvoor ook ziek bent geweest.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag