Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag ik nieuwe baan elders gedeeltelijk beginnen tijdens ziektewet?

Ik heb een 18 maanden contract zonder tussentijds opzegbeding. Werkgever houdt mij in ziektewet terwijl ik beter ben naar mijn mening. Arboarts zegt van niet. Eerst mocht ik weer beginnen, maar terug gedraaid op verzoek werkgever. Baas is eigen risico drager. Ben minder dan 3 maanden ziek.
Ik durf mij niet beter te melden omdat ik bang ben dat ik weer ziek word voor einde contract. Ook ben ik bang ben dat ik ontslagen word en nog geen volledige andere baan heb elders. Baan elders is erg ver weg.
1. Mag ik alvast beginnen in een andere functie elders op mijn vrije dag (een dag) per week tijdens re-integratie die nog niet is gestart om te zien of het gaat?
2. Kan ik als ik proeftijd elders heb overleefd onderhandeling starten over eerder weggaan met vaststellingsovereenkomst?
2. Krijg ik ww wanneer de baan elders afloopt na een jaar of is er probleem vanwege tekenen vaststellingsovereenkomst jaarcontract zonder opzegbeding?
Kortom hoe kom je weg uit jaarcontract zonder opzegbeding als je ziek bent en overstappen risicovol is maar je verder wilt in je leven?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag