Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag ik deze naam voeren?

Ik organiseer samen met een vriend kleinschalige festivals. Nu willen we een meezingavond organiseren met de naam Groothuis zingt Hazes. Mag dit of gebruik ik dan een merknaam?

Om te bepalen of u de naam 'Groothuis zingt Hazes' kunt gebruiken, moet u rekening houden met twee aspecten van het Nederlandse recht: merkenrecht en persoonlijkheidsrechten.

In de eerste plaats is het belangrijk te weten of de naam 'Hazes' is geregistreerd als merk. Het is mogelijk om namen van beroemde personen als merk in het merkenregister te deponeren. Indien dit het geval is, kan het gebruik van de naam 'Hazes' inbreuk maken op het merkenrecht van de merkhouder.

Daarnaast kan het voorkomen dat het gebruik van de naam 'Hazes' zonder toestemming een inbreuk vorm op de persoonlijkheidsrechten van André Hazes. Het merken- en persoonlijkheidsrecht op de naam 'Hazes' behoort waarschijnlijk tot de erven van André Hazes. U dient te controleren of dit het geval is en mogelijk toestemming te krijgen van de erven Hazes om de naam te gebruiken.

Dit is een complex juridisch onderwerp en mijn advies is om in dit geval juridisch advies in te winnen bij een gespecialiseerde jurist of advocaat op het gebied van intellectuele eigendom."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag