Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag ik de mondelinge overeenkomst beëindigen?

Half augustus 2021 zijn we mondeling overeen gekomen onze autobox te verkopen. Nu december 2021 krijg ik geen datum vastgelegd om dit te regelen. Bellen, whatsapp en langsgeweest. Kan ik eisen dat ze dit jaar duidelijkheid geven en zo niet ervan afzien? In de app vraag ik namelijk wel telkens om een datum.

Bij een (mondelinge) overeenkomst is het belangrijk te weten wat er is afgesproken. Een overeenkomst is pas een koopovereenkomst als er o.a. een prijs is afgesproken en op de meeste belangrijke punten overeenstemming is bereikt. Wat had u allemaal afgesproken? Hieronder een algemeen antwoord.

Onroerende zaken kunnen alleen verkocht worden als er een ondertekende notariële akte is. Voor overdracht zijn mondelinge afspraken dus niet voldoende.

Een geldige (mondelinge) overeenkomst moet nagekomen worden. U kunt mogelijk wel nakoming eisen van mondelinge afspraken. Dit is afhankelijk van de omstandigheden van het geval.

Komt de ander een overeenkomst niet na dan kunt u een overeenkomst meestal ontbinden. U kunt de andere partij inderdaad nog een termijn stellen. Soms is het mogelijk schadevergoeding te krijgen als u schade heeft geleden (bijvoorbeeld kosten door de lange duur van de situatie).

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Door het antwoord gegokt en toch een ultimatum gesteld. Antwoord retour dat ze het niet konden betalen. Aangegeven dat wij dan een ander gingen zoeken en daar waren ze het mee eens. Dat heb ik dan wel op schrift! Bedankt voor de ruggesteun!


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag