Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag ik blijven wonen in het huurhuis van mijn moeder, als ze vertrekt?

Ik woon nog thuis bij mijn moeder in een huurhuis waar ik heel mijn leven gewoond heb en nu wil ze in de toekomst in de stad gaan wonen maar mijn droom zou zijn om in dit huis te blijven wonen.

Nu heb ik even met de huurorganisate gebeld en die zeggen dat als mijn moeder ergens anders gaat wonen ik het huurcontract niet over kan nemen en opnieuw op dit huis moet reageren en ze dan pas gaan kijken of ik in aanmerking kom. Ik hoor van verschillende mensen vergelijkbare verhalen waarvan ze wel het huurcontract hebben kunnen overnemen met verhalen als: "als je er heel je leven woont dan kan je er blijven". Ik zou hier heel graag het fijne van weten en koste wat het kost proberen om in de toekomst hier te kunnen blijven wonen.

met vriendelijke groet.

De anderen hebben geen gelijk, u wordt namelijk geacht het ouderlijk huis ooit eens te verlaten omdat u een kind bent dat zijn vleugels moet uitslaan. U zult alleen medehuurder kunnen worden als u boven de 35 bent en kunt bewijzen dat u duurzaam in een zorgrelatie ( mantelzorg of meer) zit en u samen de kosten van het huishouden deelt. Het is dus van cruciaal belang dat u het medehuurderschap gaat verzoeken als voornoemde redenen zich voordoen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag