Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mag ik beslissen wat er gebeurt met de kinderbijslag?

Goedemorgen,
Na mijn scheiding heeft mijn ex-partner erop aangedrongen om de kinderbijslag te blijven sparen voor mijn zoon, dit deden we voor de scheiding ook.
Omdat mijn zoon bij mij woont, krijg ik de kinderbijslag, en doordat ik nu al meer dan 1 jaar in de ziektewet zit en daardoor mijn loon nog maar 70% is van wat ik verdiende, en de kosten enorm zijn gestegen heb ik dat geld nu nodig om ons zelf te kunnen redden in deze periode. Ook heeft mijn ex partner al die jaren nooit de alimentatie verhoogd, wat hij volgens mij ten aller tijde verplicht volgens de indexering. We zijn inmiddels al 9 jaar gescheiden, maar hij eist van mij dat is de kinderbijslag op de spaarrekening stort van mijn zoon, terwijl ik niet eens de macht heb over die rekening. Mag hij dit van mij eisen, of beslis ik in dit geval wat er met de kinderbijslag gebeurd?
Ik hoor graag uw reactie hierop. Hartelijk dank.
Met vriendelijke groet,

Als u de ouder bent die de kinderbijslag ontvangt, betekent dit dat u ook de beslissing heeft over hoe het geld wordt besteed. U bent niet verplicht om de kinderbijslag op de spaarrekening van uw zoon te storten als u dit niet wilt. Als uw ex-partner dit eist, heeft hij hiervoor geen juridische grondslag. Het is wel aan te raden om met uw ex-partner in gesprek te gaan over hoe het geld het beste kan worden besteed, zodat u een oplossing kunt vinden die voor alle partijen acceptabel is. Als u advies wilt over uw specifieke situatie, kunt u contact opnemen met de Echtscheidingswinkel via het telefoonnummer 0800 822 4433.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag