Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag ik als lid van stichting vergoeding ontvangen?

Mag ik als lid van een stichting die als lid geen vergoeding voor werkzaamheden mag ontvangen in de volgende situatie een vergoeding krijgen?
Als ik door een schildersbedrijf wordt gevraagd voor specialistisch schilderwerk in hun opdracht uit te voeren bij een stichting waarvan ik lid ben moet ik dit dan weigeren of kan dit juridisch? Zij moeten een werk uitvoeren maar beschikken niet over de juiste vakspecialist om dit uit te voeren. Mogen ze mij (erkend restauratie-schilder) dan inhuren zonder dat ik hier problemen mee krijg ten opzichte van de stichting waarvan ik lid ben? Zij stellen: wij hebben het werk aangenomen en gaan dit ook uitvoeren. Wie wij hier voor inhuren doet niet ter zake! Klopt dit?

Het hangt af van de statuten van de stichting waar u lid van bent.

In principe is het mogelijk om, als lid van de stichting, een vergoeding te ontvangen voor de werkzaamheden die u verricht. In veel stichtingen wordt dit echter beperkt of verboden door de statuten, om belangenverstrengeling te voorkomen. U zou in dit geval dus moeten kijken wat er in de statuten van uw stichting staat over het ontvangen van een vergoeding als lid.

Als het inhuren door het schildersbedrijf niet in strijd is met de statuten van de stichting en het schildersbedrijf is een onafhankelijke derde partij, dan zou dit inhuren in principe mogelijk moeten zijn. Het is hierbij wel belangrijk dat alles transparant gebeurt en dat zowel de stichting als het schildersbedrijf op de hoogte is van uw positie.

Het kan verstandig zijn om een jurist of advocaat met ervaring op dit gebied te raadplegen om er zeker van te zijn dat u zich aan alle relevante regels houdt. Zeker als er sprake is van een grijze zone, kan het handig zijn om hier advies over in te winnen.
--------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag