Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag huisbaas borg houden huur?

Mijn vriendin en ik hebben >1 jaar een appartement ondergehuurd via onze hoofdhuurder bij ---. Toen wij een nieuw appartement vonden, gaven wij aan dat wij wilden verhuizen en dat wij niet veel dubbele huur wilden betalen. Het is duidelijk geworden dat er tussen de hoofdhuurder en ons een opzeggingstermijn van 3 maanden was, maar tussen de hoofdhuurder en --- 1 maand. Ik heb meermaals aan de hoofdhuurder gevraagd of --- akkoord was dat wij vanaf 31 mei '22 officieel het appartement mochten verlaten, wat uiteindelijk door de hoofdhuurder werd bevestigd.
De hoofdhuurder geeft aan dat zij de borg van twee maanden huur niet wil terugbetalen, omdat wij ons niet hebben gehouden aan de drie maanden opzegtermijn. Ik vind dit frappant, want waarom zou ik anders meermaals vragen of --- akkoord is met het vertrek vanaf 31 mei? Tevens had ik dan nog de resterende maanden erin kunnen blijven wonen?

Korte tijdslijn:
7/4/22 – Wij geven aan de hoofdhuurder aan dat we een nieuw appartement hebben gevonden wat waarschijnlijk door gaat en dat wij dus willen verhuizen.
14/4/22 – Wij geven aan dat 3 maanden huur (de opzegtermijn) voor ons veel geld is en vragen de hoofdhuurder om --- op de hoogte te stellen dat we uit ons appartement willen.
20/4/22 – Hoofdhuurder geeft aan dat --- akkoord is met het verlaten van de woning per 1 juni. Met deze zekerheid denken wij dat we de borg dus volledig terug zullen zien en tekenen voor de nieuwe woning.
30/4/22 – Ik vraag nogmaals of --- akkoord is met het verlaten van de woning per 1 juni waarin ik zeg dat wij niet meer na mei moeten gaan betalen. Hoofdhuurder bevestigd nogmaals dat --- per 1 juni is opgezegd.
31/4/22 – 21/5/22 – Ik stuur 8 berichten wanneer de borg overgemaakt zal worden, maar krijg geen reactie van de hoofdhuurder.
22/4/22 – Hoofdhuurder geeft aan dat wij ons niet hebben gehouden aan de drie maanden en weigert de 2 maanden borg over te maken. Dit terwijl wij van onze kant alles hebben gedaan om te regelen dat wij ons appartement per 1 juni mochten verlaten.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag