Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag er een rookgas afvoer onder mijn balkon geplaatst worden?

Ik ben de eigenaar van een boven woning, het gedeelte onder mij wordt verhuurd. De mede-eigenaar in de VVE heeft een meerderheids aandeel en weigert een VVE vergadering. Hij heeft 2/3 en ik 1/3.
2 jaar geleden is mijn onderbuurman begonnen met een flinke verbouwing. Hierbij zijn, onder andere, meerdere nieuwe rookgas kanalen geplaats in de gevel aan de achterzijde van het huis. Nu zijn er vanaf het begin problemen geweest met de vergunning, aangezien deze niet aangevraagd was. Achteraf is er wel een hoop goedgekeurd door de Omgevingsdienst van de gemeente.
1 rookgas afvoer is een ongeveer een meter onder mijn balkon geplaatst. Nu het buiten kouder wordt, is goed te zien dat er af een toe een flinke rookpluim mijn balkon opwaait en tegen mijn ramen aanslaat. Ik voel mij hier niet prettig bij, aangezien het via de ventilatie roosters, mijn woonkamer in kan komen. Ook weerhoud dit mij ervan om een raam, of deur open te zetten.
Wat ik zelf heb kunnen terugvinden, lijkt het alsof de installatie op de grens geplaatst is, maar dat het niet is toegestaan om hinder te veroorzaken.

Helaas heb ik geen installateur bereid gevonden om hier schriftelijk op te reageren, want ze hebben geen zin in mogelijke betrokkenheid.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Bij voorbaat dank.

De gemeente kijkt alleen of er voldaan aan de bouweisen en bestemmingsplan bij vergunnen, niet civiele kwesties als onrechtmatige burenhinder meer specifiek overlast van rookgassen en het neerslaan ervan op ramen. Afhankelijk van de ernst ervan, de mate en duurzaamheid van de klacht, kan het een onrechtmatige burenhinder zijn. Dat hangt echt af van alle omstandigheden en kan dan worden getoetst aan de rechtspraak met dit onderwerp. Als de overlast kan worden opgeheven door een simpele en redelijke oplossing mag u dat zeker dan verzoeken. Heeft u hulp nodig bij het aanschrijven en zoeken naar de juiste rechtsingang en verwijzing naar wetten en rechtspraak, neem dan contact op met mij ?( info@rechtinjestad.nl)

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag