Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag een verhuurder prijsstijging van energie doorberekenen?

Mijn stiefdochter is student en gaat verhuizen. De eindafrekening (borg, e.d. ) is aanstaande. De huurbaas heeft te kennen gegeven dat hij bij de eindafrekening de hogere energieprijzen wil doorbelasten. In het huurcontract staat onder andere de volgende passage: Naast de maandelijkse huur ad. 290 euro wordt een bedrag ad. 90 euro in rekening gebracht voor de volgende servicekosten:
- Kabelaansluiting televisie en radio
- Gemeentebelasting
- Gas, water en elektra (bij hoger verbruik wordt dit aan huurder doorbelast)
- 10 euro voor het internet per maand

Mijn stiefdochter is de laatste maanden minder op haar kamer geweest, dus van hoger gebruik is geen sprake, integendeel.
Mijns inziens valt onder hoger verbruik alleen meer m3 en/of KWh en geen stijging van energieprijzen. Klopt dit? Wat zijn de mogelijkheden nu hij begint te dreigen de hogere energieprijzen van de borg (600 euro) in te houden? Borg heeft toch alleen te maken met de staat van de kamer bij oplevering?

Met een vriendelijke groet,

Goedemiddag,

In principe dient de huurder de gemaakte kosten in verband met nutsvoorzieningen te betalen, indien hiervan aantoonbaar het geval is. Wettelijk gezien dient de verhuurder de kosten wel te specificeren. Hij moet wel een gegronde reden hebben om over te gaan tot verrekening van de kosten met de borg. Deze wijze van verrekening wordt over het algemeen wel geaccepteerd. Om beter te kunnen inschatten wat haar rechtspositie is, dienen de documenten (huurovereenkomst, eventuele algemene voorwaarden en correspondentie) eerst bestudeerd te worden. Indien u uw zaak verder wenst te bespreken, neem gerust vrijblijvend contact op.

Gr,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag