Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag een verhuurder mijn borg niet terug betalen?

Ik moest binnen 24 uur de waarborgsom overmaken naar een vastgoedbedrijf voor het 'vastleggen' van een huur appartement omdat deze anders weer als beschikbaar zou komen te staan. Ik heb het contract uiteindelijk niet ondertekent omdat ik me bedacht heb (niet omdat er in het contract dingen staan waar ik niet voor wilde tekenen per se maar door bijv. locatie van de woning). De verhuurder wil mij nu de borg niet meer terug betalen. Is dit legaal?

Daar dient de borg niet voor, tenzij het een aanbetaling op huur is, en dat zal wel. Er is sprake van een afdwingbare huurovereenkomst als partijen akkoord zijn met de belangrijkste inhoud en dat is het geval. De volgende vraag is of verhuurder echt de schade lijdt in de vorm van de aanbetaling die u heeft gedaan. In aanmerking nemende de huurmarkt meen ik van niet hoogstens een paar dagen plus wat extra werkzaamheden voor opnieuw vinden van een huurder. Neemt u anders even contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:

Dat is geen borg maar een berg onzin, waarom heeft u dit gedaan. Zie het nu maar terug te krijgen ookal heb je gelijk. U kunt ook met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het bedrag is echt aangemerkt als waarborgsom. Ik moet uit mijn huis ivm relatiebreuk en was daarom angstig dat ik geen plek kon vinden dus heb ik maar snel snel de borg overgemaakt :( Achteraf bleek het aanbod groter dan verwacht. Het is overigens een best groot vastgoedbedrijf wat me beetje verbaast.
Bedankt voor jullie antwoorden ik zal eerst nog contact opnemen met het bedrijf.


Ja vraag me af waar je nu dan uiteindelijk voor betaald hebt?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Update voor degene die misschien ook dit probleem tegen komt: ik heb het eea uiteengezet in een mail en heb ongeveer de helft van de borg terug gekregen, de rest (400 euro) zijn 'annuleringskosten' geworden (Ryanair vibes). Deze kosten zijn verder niet gespecifieerd/ ik heb geen factuur gekregen maar wilde er niet meer energie aan besteden.


Er was een huurcontract en door annulering kunnen er inderdaad kosten gemaakt zijn, opnieuw adverteren, nieuwe afspraken met huurders. Je hebt gelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag