Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een sport abbonement automatisch verlengd worden en dan pas na ander half jaar een herinnering sturen. We hadden een jaar vooruit betaald en mijn dochter heeft toen mondeling opgezegd en is niet meer naar de sportschool geweest

Beste vraagsteller,
als dit het eerste jaar van het abonnement is, dan mag de sportschool u houden aan de afspraak, ook als de sportschool een vereniging is overigens.
Indien dit jaar een eerst verlenging betreft en de school is geen verenging; dan mag uw dochter elke maand opzeggen op elk moment.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor dit antwoord misschien kan ik het iets duidelijker maken we hadden voor een heel jaar vooruit betaald na dit jaar waren we ervan uitgegaan dat het klaar was mijn dochter heeft toen ook mondeling opgezegd. Na ander half jaar krijg ik een brief dat we het lidmaatschap niet hebben opgezegd en dus nog moeten betalen over die tijd mijn dochter is al die tijd niet meer naar de sportschool geweest, ben ik verplicht om dit te betalen of mogen zij dit zo niet eisen ?


Beste vraagsteller,
Nu begrijp ik het beter: een probleem is de mondelinge opzegging, dat is meestal niet voldoende ( zie de voorwaarden) om van het lidmaatschap af te komen. Ik adviseer u direct schriftelijk op te zeggen met maand termijn in acht nemend. Ik vrees dat u geen geld terug krijgt over de niet gebruikte maanden, dat is voor risico van het lid.
Het antwoord is alleen anders als de voorwaarden mondelinge opzegging niet uitsluiten en uw dochter enig bewijs heeft van de opzegging ( iemand anders heeft het gehoord) Ook dan zal het niet gemakkelijk zijn het geld terug te krijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag