Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een krant zonder daar toestemming voor te hebben gevraagd een afbeelding van mij plaatsen?
Het gaat om een foto die is genomen voor een artikel 3 jaar geleden en deze is waarschijnlijk in het archief geplaatst zonder mijn medeweten.

Mijn grote vrees is dat dit in de toekomst vaker zal gebeuren daar het een artikel is over coffeeshops en dat dit mogelijk schadelijk kan zijn voor eventuele werkzaamheden in de toekomst.

Ik ben al geruime tijd niet meer werkzaam in die branche en wens om die reden ook in geen enkele vorm meer hieraan gelinkt te worden.

Het hangt af van de afspraken die destijds zijn gemaakt. In principe blijf je rechthebbende en moet toestemming gevraagd worden voor plaatsing.

Het kan echter zo zijn dat er een overeenkomst is gesloten, waarbij toestemming voor verder gebruik is gegeven.

Echter. In dit geval geef je aan dat je last hebt van de associatie met coffeeshops. Ondanks gemaakte afspraken zijn er omstandigheden waarbij je je kan verzetten tegen deze publicatie.

Omdat dit alles echt afhankelijk is van de gemaakte afspraken, verzoek ik je om even vrijblijvend persoonlijk contact op te nemen.
Dan kunnen we bespreken wat de situatie precies is en wat er tegen gedaan kan worden.

Tegen een kleine vergoeding -die door de wederpartij wordt betaald- kunnen wij dit vermoedelijk zeer snel oplossen. Desgewenst: no cure no pay.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag