Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Mag een autogarage zomaar uitbreiden in mijn woonbuurt?

Autogarage en banden depot zijn van mijn buurman met een oude vergunning voor een taxi bedrijf. Hij bezit 3 panden naast elkaar op een monumentaal straat van Breda .Dit jaar hij heeft een deel van zijn bezit van andere kant voor woning bouw verkocht en nu aan mijn kant hij gaat zijn autogarage en banden depot uitbreiden herbouwen. Ik krijg 20 meter lang en 4 meter hoog slecht gemetselde muur naast mijn tussenhuis en gehele tuin.
Ik had geluid en geur last van deze bedrijf omdat er in met petrochemische middelen auto’s bewerkt.
Het uitbreiding bouw gaat door desondanks ik hem attent gemaakt hebt voor de hoogte en lengte van deze bouwmuur .
Mag zo een auto en banden bedrijf in een woonbuurt weldadigheden doorvoeren? Is het legaal omdat met één verjaarde vergunning desondanks de nieuwe milieu en lucht voorschriften?
Met vriendelijke groet.

Hoe het in deze situatie precies ziet kan ik zonder extra informatie niet zeggen.

Wel kunt u altijd contact met de gemeente opnemen omtrent uw zorgen en klachten. Wordt er wel aan de veiligheidseisen voldaan? Wordt er wel voldaan aan de milieuwetgeving?

Mijn advies zou dus zijn om eerst contact met de gemeente op te nemen en uw punten uit te leggen. De gemeente is ook de instantie om na te gaan of de uitbreiding überhaupt mag plaatsvinden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte Uygul- van Dam ,
bedankt voor u reactie. Wat hebt u nog extra informatie nodig er om iets te zeggen?

Met vriendelijke groet

Van Loon


U heeft aangegeven dat er mogelijk sprake is van een oude vergunning, petrochemische middelen en een slecht gemetselde muur.
Op de vergunning en een mogelijke schending van milieuvoorschriften heeft u waarschijnlijk de meeste kans dat de gemeente kan handelen.

Als u eerst zelf wilt weten of er wel een vergunning is, kunt u bij de gemeente checken of er een omgevingsvergunning (vroeger: bouwvergunning) is. U kunt inzage in de gegevens van een pand aanvragen via onderstaande link.
https://www.breda.nl/bouwdossier-en-omgevingsvergunning-inzien

Mocht u er via de telefoon niet uitkomen dan zou u ook kunnen proberen een handhavingsverzoek te doen. Dit kan niet anoniem, dus dan zou uw buurman waarschijnlijk wel te weten komen dat het van u komt.
https://www.breda.nl/handhavingsverzoek-indienen

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte Uygul - van Dam ,
Bedankt voor u reactie. Ik heb contact gehad met Gemeente en een bouw rechercheur wordt toegestuurd om te kijken . Ik heb ook met hem gesproken over de lange hoger muur en hem verteld dat hij het maximaalste bereik heeft wat betreft bebouwingsgebied . Het probleem is vriendjespolitiek van het betreffende afdeling van Gemeente Breda ! Hadden wij ook een lawaaierige Pub in het buurt . En de bezitter van Pub was een oude politie man als gewoon burgers wij hebben meerdere keer klachten gediend en niets gebuurt. Toen komt de korpschef van politie in ons buurt wonen en hij heeft zelf meegekregen hoe lawaaiige en storend was de Pub ! Toen weet de politie korpschef de vergunning van deze Pub te limiteren! Er zijn bevoordeelden als individu en families in Breda.

Met vriendelijke groeten
Van Loon


Fijn dat er iemand naar gaat kijken.
Ik hoop dat het resultaat zal opleveren. Succes in ieder geval!

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag