Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een arbeidscontract voor onbepaalde tijd met terugwerkende kracht gedateerd worden?

Ik heb een werknemer die op 24 maart is gestart echter door ziekte en een erg snelle start datum is haar contract niet op tijd klaar gelegd. Wik wil graag dat haar contract alsnog per 24 maart rechtsgeldig is. Mag ik haar vandaag het contract aanbieden met de datum van 24 maart als start datum of moet ik dit alsnog met start datum vandaag aanbieden?

De arbeidsovereenkomst is een vastlegging van hetgeen is overeengekomen. Indien de werknemer feitelijk is gestart op 24 maart jl., zou dat de te vermelden ingangsdatum zijn. Over het algemeen is het onverstandig om een werknemer aan het werk te stellen, terwijl nog geen arbeidsovereenkomst is getekend. Er zou een dispuut kunnen ontstaan over de overeengekomen arbeidsvoorwaarden en dat zou uiteindelijk weer tot een bewijsprobleem kunnen leiden.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zou de startdatum op 24/03 stellen. Is ook conform de waarheid. Bij de datum van ondertekening kunt u vandaag aanhouden. Is geen probleem. Ik weet dat antedateren vaak voorkomt, maar het is en blijft een strafbaar feit. Het is in dit geval ook niet nodig.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag