Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Mag een agent mijn prive-aangelegenheden delen met mijn opdrachtgever?

Vanochtend kon ik niet verder rijden in de vrachtauto van mijn klant. Ik had al nachten nauwelijks geslapen en teveel koffie gedronken, wat een claustrofobische reactie veroorzaakte. Ik ging daarom de wagen uit, maar omdat het koud was en regende, kwam ik in een spiraal van paniek terecht. Ik stond tegenover het stadhuis en hoopte daar even tot mezelf te komen. Niemand aanwezig. Handhaving kwam eerst en zorgde dat ik naar binnen kon om op te warmen. Toen kwam er ook politie die wilde weten wat er aan de hand was. Ze vroegen of ik naast koffie nog iets had genomen. Ik antwoorde eerlijk dat ik een cbd-druppel had genomen thuis. Nu heeft de agent mij een soort ultimatum opgelegd, omdat hij denkt dat die druppel de oorzaak is en niet de koffie en het slaapgebrek, moet ik dat van hem aan mijn werkgever vertellen, anders verteld hij het. Mág hij dit wel delen met mijn opdrachtgever??

De politie mag niet zomaar informatie of gegevens van burgers delen met derden. In het geval zij dit delen met uw werkgever kan dit ook grote gevolgen voor u hebben.

De situatie die u omschrijft lijkt mij erg moeilijk om door te maken. Paniekaanvallen gaan meestal ook niet zomaar voorbij en slaapgebrek helpt natuurlijk niet mee. In dit geval zag u in dat u niet verder kon rijden en heeft u de juiste beslissing genomen door te stoppen. Maar er had nu (of in de toekomst als zoiets weer zou gebeuren) ook een daadwerkelijk gevaarlijke situatie op de weg kunnen ontstaan.

Bij gevaarlijke situaties op de weg mag de politie ingrijpen en bij het vermoeden van rijden onder invloed van bepaalde stoffen kan de politie een adem- en/of bloedonderzoek verlangen.

U zou kunnen nadenken of het verstandig is om het slaapgebrek en eventuele stress met uw werkgever te delen (los van bovenstaande situatie), zodat er vanuit uw belang naar de situatie gekeken kan worden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag