Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag de werkgever zomaar een werknemer met een contract onbepaalde duur naar een ander filiaal sturen?

Neen, een werkgever mag een werknemer niet zomaar naar een ander filiaal (van dezelfde werkgever?) sturen. Partijen zijn immers (neem ik aan) overeengekomen dat de werknemer de werkzaamheden in "deze" vestiging zou verrichten.

In principe kan een werknemer dan ook protesteren tegen de instructie om zijn werkzaamheden voortaan vanuit een ander filiaal te verrichten.

Bij het vorenstaande moet ik opmerken dat een dergelijke instructie van de werkgever onder omstandigheden wel redelijk kan zijn. Dit kan bij voorbeeld het geval zijn als hierover afspraken zijn gemaakt in de arbeidsovereenkomst. Ook indien de werkgever daar een zwaarwegend (bedrijfs)belang bij heeft, waarvoor het belang van de werknemer in redelijkheid (tijdelijk) moet wijken, kan een werknemer gehouden zijn (tijdelijk) van filiaal te wijzigen.

Doordat u niet toelicht waarom de werkgever de werknemer naar een ander filiaal stuurt (met andere woorden wat de reden van die beslissing is en wat de achtergronden van de kwestie zijn) kan ik e.e.a. niet nauwkeuriger beantwoorden.

Indien u nadere vragen hebt, verneem ik dat graag. In dat geval bespreek ik graag met u wat ik voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag