Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag de factuur duurder zijn dan de offerte?

We hebben voor onze kelder uit te graven en nog wat andere klusjes een offerte gekregen van een grondwerker waar wij mee akkoord gingen. Deze offerte hebben we niet ondertekend, maar mondeling dus wel goed gekeurd. De grondwerker heeft nu de kelder uitgegraven en de andere klusjes deels uitgevoerd maar stuurt ons nu een factuur op die bijna dubbel zo duur is als de offerte.
Hij gebruikt als excuus dat zijn collega, die de offerte had opgemaakt, zich misrekend heeft en dus eigenlijk te weinig heeft geteld...
Wat moet ik nu doen met die factuur?

U zou schriftelijk moeten protesteren tegen de factuur en moeten melden dat de opslag niet is overeengekomen. Het wel verschuldigde zou uiteraard moeten worden voldaan. U loopt vervolgens het risico dat de grondwerker een procedure start. De rechter zal dan uiteindelijk oordelen of de grondwerker contractueel gerechtigd was om de opslag in rekening te brengen, maar als dat niet is overeengekomen, lijkt mij dat een lastige zaak voor hem. Het feit dat de overeenkomst niet op schrift is gesteld is zogezegd onhandig, maar hij zal in eerste instantie dan de bewijslast hebben.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag