Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mag de buurman in mijn (privé)muur boren?

In 2014 is onze woning uitgebreid met een serre met aan weerszijden 2 stenen muren. Deze staan beiden op onze grond dus zijn het eigen muren. De buren aan één kant wilden destijds niet meegaan met de uitbreiding en hebben het zelfs nog proberen tegen te houden, zonder resultaat. Ik ben hen wel tegemoet gekomen om beide muren schuin naar achteren te laten aflopen en zo de lichtinval voor hen niet teveel te storen. Tevens hadden ze mijn toestemming om in onderling overleg, kleine decoratieve zaken aan de muur te hangen.
Nu hebben ze half vorig jaar zelf ook een (naar achteren open) uitbouw laten plaatsen met een RECHT naar achteren (dus horizontaal) lopend dak. Ook wensen ze de binnenzijde van hun uitbouw geheel wit te laten stuc-en.
Doordat het onze privé muur betreft zijn ze nu begonnen met een frame te maken voor (gips?)platen en is deze, tijdens onze afwezigheid en geheel zonder aankondiging of communicatie, aan de muur vast geboord/geschroefd. Mijns inziens strookt dit niet geheel met de regelgeving hier in NL, wel?

Graag uw reactie.

Nee dat mag niet dus moet u uw buren sommeren het weg te halen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag