Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag baas mij ontslaan voor werkweigering?

Ik ben vorig jaar begonnen bij een consultancy bedrijf in de techniek. Hierbij heb ik direct mijn eerste aangeboden opdracht geaccepteerd, ook al was het geen match. Dit omdat ze een groot aantal werknemers hadden aangenomen, en ze moeite hadden om plekken te vinden. De voorwaarde was dat ze dan wel op tijd zouden zoeken naar nieuwe kansen die wel een match zouden worden. Dit is niet gedaan en momenteel is mijn opdracht bijna voorbij, en heeft mijn werkgever 2 banen aangeboden. Beide zijn geen match, de eerste past niet bij mijn ervaring en wensen. En de andere is op ruim 1.5 uur rijden enkel. Ik heb deze opdrachten dus afgewezen. Alleen kreeg ik nu afgelopen vrijdag het bericht via de telefoon dat ik toch 1 van de 2 moet aannemen, omdat ze niemand meer op de bank zetten. Oftewel mijn interpretatie is dat ik dan ontslagen word. Kunnen ze dit zomaar doen? Mijn contract geeft het volgende aan.

If the Worker refuses to accept suitable employment or is unavailable for secondment, this may result in the Worker not being entitled to salary, or in him having to take holiday, without prejudice to the other rights that the employer has in that instance.

5. The (repeated) refusal by the Worker to accept a suitable position without reasonable grounds can constitute a legitimate reason for dismissal with immediate effect.

Er is aangegeven dat als ik de opdracht aan pak, dat ze dan alsnog blijven zoeken en mij daar weghalen wanneer het kan. Alleen is dit dus al eerder beloofd, en vertrouw ik niet dat dit daadwerkelijk gaan gebeuren.

Mijn vraag is vooral wat zijn mijn opties en rechten? Op deze manier wil ik eigenlijk zo snel mogelijk weg bij dit bedrijf, maar terecht ontslagen worden zou erg vervelend zijn.

Mocht er nog meer info nodig zijn dan hoor ik dat graag!

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag