Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mag alimentatie ontvangende partner weigeren sport te betalen?

Mijn ex ontvangt kinderalimentatie voor onze dochter. Lange tijd heeft zij te veel ontvangen en onlangs is er via de rechter een herberekening gedaan. Deze regeling kom ik netjes na. Nu wil onze dochter graag op een sport, zij beoefent er op dit moment geen. Mijn ex weigert haar hiervoor aan te melden, omdat zij nu vindt dat ze te weinig geld ontvangt. Wij hebben tijdens de rechtszitting het bedrag zo afgesproken dat zij hier alles van doet en hier valt sport ook binnen. Wat kan ik doen? Kan ik eisen dat zij de sport gaat starten of heb ik geen rechten als het gaat om de invulling van de alimentatie? Wat zijn eventueel andere stappen die ik kan nemen, zodat mijn dochter wel kan starten met sporten?

In principe zou het sporten van de kinderalimentatie betaald moeten kunnen worden normaal gesproken. Dat valt binnen de norm van kosten van kinderen. Je kunt uiteraard ook onderling andere afspraken maken. In gezinssituaties met weinig inkomen, is er bij de gemeente vaak ook een potje voor sporten.
Wanneer het jullie samen niet lukt om hierover goede afspraken te maken, kun je eventueel mediation overwegen. Mocht je hierover meer willen weten, neem gerust vrijblijvend contact met mij op (telefoonnummer 06-45494465).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag