Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


''Maatwerk'' product niet naar wens?

Ik heb op marktplaats een speelkeuken voor mijn kinderen laten maken. Deze meneer en mevrouw maken alle keukens zelf, dus al hun producten zijn custom made zoals ze het dus noemen. Het keukentje wat ik heb gekozen om te laten maken was een bestaand keukentje wat ik van de foto had gezien met daarbij een extra bak en kraantje. Voorafgaand heb ik gevraagd welk hout er wordt gebruikt voor de keukentjes en dat zou douglas hout zijn, helemaal fijn, want wij hebben veel speelgoed van douglas hout en dat is erg dik en stevig.
Het keukentje zou 975 euro in totaal moeten kosten, een hele hoop geld absoluut. Maar dan mag ik ook een goed product ontvangen. Wij leggen al 2 jaar het verjaardagsgeld van de kindjes apart om eenmaal een mooi en groot cadeau voor ze te kunnen kopen.

Gisteren zijn ze het keukentje komen bezorgen (later dan vooraf afgesproken overigens) de ''gaten/deuken'' in het gebruikte hout lieten me enorm schrikken. Daarnaast was het keukentje beschadigd op de hoek. Ze wilden korting geven en het dan zo laten, dit was voor mij geen optie omdat ik naast de beschadiging ook enorm was geschrokken van het kwaliteit hout. Daarnaast zaten er ook ook veel “scheuren” in het hout zelf, waar je ziet dat de verf niet dan helemaal goed in zit bijvoorbeeld of op sommige van die plekjes de verf dan al loslaat, in die “scheuren” gaat natuurlijk straks ook water komen, ik wil niet weten wat het na verloop van tijd dan met de verf doet zeg maar.
Ik heb het keukentje dan ook geweigerd om aan te nemen, de bezorger vond dit niet zo fijn wat ik ook kan snappen.

Ik heb de verkoper hier daarna over gesproken, en die zegt nu dat ze de beschadiging gaan oplossen en dat ze voor de rest niet aan mijn wensen kunnen voldoen, het is een natuurproduct en ze gebruikten duurzaam douglas hout. Echter is dit dan wel van hele slechte en lage kwaliteit, want nogmaals dit herken ik helemaal niet. Inmiddels hebben ze de advertentie ook aangepast, en staat er niet meer in dat de keukentjes gemaakt worden van douglas hout, maar duurzaam geschaafd douglas hout.
(als ik dat op voorhand had geweten, had ik sowieso al niet besteld, aangezien dit echt een andere kwaliteit van douglas hout is).
Op de foto die ik toegestuurd heb gekregen is dit niet te zien, daarom was de verbazing ook extra groot bij het zien van het product. Helaas kreeg ik niet de kans om zelf foto's te maken van de dingen die ik hierboven benoem door de bezorger, dus ik heb geen foto's die dit kunnen bevestigen.

Ik heb (nog) niet betaald, want ik zou betalen bij bezorging en die heeft nu nog niet plaatsgevonden.

Wat kan ik nu doen? Want voor dit artikel, zoals het er uit ziet ga ik echt niet betalen. Voor dit bedrag mag ik een goed en mooi afgewerkt product ontvangen.
Ik heb aangegeven geen korting te willen, ik wil gewoon een goede keuken zonder al die deuken van gewoon fatsoenlijk echt douglas hout. Maar de verkoper geeft aan mij niet in deze wensen te kunnen voorzien.

Vervelende kwestie, echter producten op maatwerk dienen conform de opdracht gemaakt te worden. Is dit niet het geval dan heeft de opdrachtnemer de keuze om de opdracht te herstellen. Blijft deze herstelling wederom uit dan kan u de opdrachtnemer in verzuim stellen en eventueel schadevergoeding eisen of de opdracht ontbinden/vernietigen. Mocht u vragen hebben, stel ze gerust. groenewegenjuristen@gmail.com

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag