Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


LS,

Mijn tante is sinds enkele jaren getrouwd. Dit huwelijk is misgelopen. Samen hebben ze kinderen en een koopwoning. Mijn schoonzus heeft samen met de kinderen (vrijwillig) de koopwoning verlaten en woont nu enige tijd in een huurwoning alwaar zij ook met de kinderen staat ingeschreven. De samenwerking met de aanstaande ex loopt niet soepel. Nu wilde zij haar laatste spullen ophalen uit de gezamelijke koopwoning, die nog steeds op beider naam staat, halen. Hiertoe is zij met haar sleutel naar binnen gegaan. In de woning is e.e.a. geescaleerd en zij is de woning uitgezet. Vervolgens heeft de politie aangegeven dat zij de woning niet meer in mag en zij heeft haar sleutel in moeten leveren. Gelet op het feit dat zij nog steeds mede-eigenaar is van de woning twijfel ik of dit zomaar kan. Graag verneem ik van u of dit een juiste gang van zaken is.

Op grond van de wet tijdelijk huisverbod kan de politie iemand de toegang tot de woning ontzeggen en de huissleutels innemen. Overigens doen ze dat normaal alleen maar als er een dreigende situatie is ontstaan of als er geweld is gebruikt. U geeft niet aan wat er in de woning is gebeurd dus kan niet beoordeeld worden of de politie terecht de huissleutel heeft ingenomen.

Beoordeel dit antwoord:

In dit geval is het wenselijk een afspraak te maken over:
1) afgifte spullen
2) een verdeling van huis en andere eigendommen. Bijvoorbeeld doordat de ex haar uitkoopt en de overwaarde gedeeld door 2, (deels) wordt omgezet in een geldlening, die in termijnen mag worden betaald, gezekerd met een tweede hypotheekrecht.

Advies: neem een advocaat in de arm!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag