Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Loonstop tijdens korte ziekmelding gerechtvaardigd?

Afgelopen maandag (13 feb) heb ik mij ziek gemeld. Dit was de 3e keer in een korte tijd, maar gewoon netjes op tijd gemeld.
Dinsdag kreeg ik een uitnodiging voor de bedrijfsverpleegkundige.
Ik heb deze afspraak netjes bevestigd bij zowel de Arbo als het werk. Deze afspraak is gemaakt voor donderdag 17 februari.
Ik ben gegaan. Deze verpleegkundige concludeerde dat ik “niet arbeidsongeschikt ben.”
Mijn klachten waardoor ik thuis ben is door slapeloosheid van de zorgen en frustratie en teleurstelling. Ik heb een terugval van mijn depressie. Ik heb namelijk te horen gekregen dat mijn 7- maanden contract niet verlengd wordt en ik op straat kom te staan. Een maand voor mij heeft iemand anders wel een vast contract gekregen zelfs. Ik had een baan waar ik kon blijven, maar iets minder goed aansloot bij mij en mijn gezin. Ik ben hierheen gegaan om terug te kunnen naar mijn huidige werkgever en het net wat passender te maken met thuis. Ik had dus nog werk kunnen hebben, misschien niet de ideale baan, maar wel een inkomen.
Nu heb ik dadelijk een WW-uitkering, waar ik absoluut niet van rond ga komen…en dus veel zorgen, heel veel. Ook snap ik het gewoon niet. Mijn beoordeling van een maand of anderhalf geleden was echt heel goed. Zo doorgaan werd zelfs gezegd. Ook is er bij het andere team hartstikke veel werk en weten ze niet hoe ze het weg moeten werken. Daar mag ik dan weer niet heen…maar ik moet wel aanhoren hoe al mijn andere collega’s, ten overstaan van mij, verteld wordt dat het zo druk is dat ze zelfs op zaterdag gaan werken en alle hulp welkom is. Echt heel erg lullig en het frustreert me op zulke momenten. Ik ben in dienst t/m 4 maart.
Afgelopen donderdag na mijn bezoek aan de Arbo verpleegkundige is er door haar besloten dat ik deze maandag (20 feb) maar weer gewoon moet starten. Dit met al mijn klachten, waaronder eigenlijk niet slapen (3 uur per nacht misschien 4 in het beste geval), dood voor me uit zitten staren, alleen maar in bed willen liggen, overprikkeld en compleet gesloopt.
Zij geeft aan dat als ik wel een contact had gekregen, dit niet was gebeurd met mij, dus conclusie is “niet arbeidsongeschikt “.
Ik kreeg diezelfde middag een mailtje dat ze mijn loon gingen opschorten. Dit omdat ik niet arbeidsongeschikt ben. Nogmaals; alle regels en afspraken netjes gerespecteerd. Ze mochten mij bellen, arts langs sturen. Altijd goed. Ik was netjes thuis en ook netjes op de afspraak donderdag.
Het opschorten van mijn loon zou nog intern besproken worden, ik zou dit nog horen begin van deze week(week van 20 feb).
Niet veel later krijg ik de mail dat ze mijn loon gewoon stop zetten…voor deze afgelopen week.(13 feb t/m 17 feb) Ik ben niet arbeidsongeschikt en kon dus gewoon werken en ze betalen deze week niet uit.
Dit in de loop van de donderdagmiddag komt allemaal voorbij. Van niet arbeidsongeschikt naar loonopschorting naar loonstop…in een paar uur. Zonder de kans om iets te doen…niet snappende wat er allemaal gebeurt, want bij mij registreert niks momenteel. Ik heb niks gedaan behalve alles gerespecteerd.
Ik vraag me heel erg af of ze dit zomaar mogen doen? Ze beweren zelf natuurlijk van wel, maar ze staan er niet om bekend alles altijd even netjes af te handelen. En omdat ik alle regels en afspraken heb nageleefd kan ik hier met mijn hoofd niet bij.
Jullie deskundige advies is hierin echt heel erg welkom. Ik wil weten of dit allemaal wel zo mag.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag