Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Loon wordt te laat uitbetaald

Hoi ik ben begin september aan het werk voor een uitzendbureau. Ik heb een fase A contract voor bepaalde tijd (6 maanden) met wekelijkse uitbetaling. We zijn nu 3 weken verder en tot heden ben ik niet betaald. Ik krijg nu elke week of een belletje of een bericht met: “Ik zie dat er weer verkeerd is gegaan met de betaling. We hebben het nu ingeboekt. Je krijgt het volgende week.”
Echter is dit als week 2 dat ze te laat zijn en mijn uren niet geboekt hebben en ik vrees volgende week ook niet tijdig betaald te worden.
Ik wil nou weten of ik bijvoorbeeld recht heb op een spoed betaling of bijvoorbeeld een loonsverhoging. Ik heb zoiets nooit meegemaakt en wil graag ook verder gaan. Kunnen jullie me helpen?

Als er niets geregeld is in uw arbeidscontract over mogelijke verlening van de betalingstermijn, heeft u vaak recht op een verhoging van het loon dat te laat is betaald. Dit kan al snel oplopen tot 50 procent verhoging van het te laat betaalde loon. Tenzij de werkgever kan aantonen dat te late betaling echt niet zijn schuld was.

Beoordeel dit antwoord:

Stuur gerust een persoonlijk bericht, zodat ik even met u kan meekijken. Uiteraard kosteloos en vrijblijvend.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag