Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Licentierecht na betaling kosten?

Wij zijn in een bedrijf gespecialiseerd in arbeidsbemiddeling in de bouw&infra sector . Wij hebben onze website intern laten maken. Helaas is er per ongeluk gebruik gemaakt van beschermd beeldmateriaal. (1 foto) Hierop zijn wij geattendeerd door de eigenaar.
Wij hebben per direct het beeldmateriaal op alle plekken verwijderd. Dit hebben wij aangegeven bij de eigenaar. Deze bleef erop staan dat wij zijn schadevergoeding van 880,- euro betalen, bestaande uit:

1x licentie luchtfoto - klasse hoog > CTR Rotterdam gebied 320,-
1x inbreuk kosten en onderzoek opsporing 2 inbreuken € 160,–
1x niet naamsvermelding D. € 200,–
1x niet naamsvermelding I. € 200,–

Wij hebben in eerste instantie aangegeven alles te hebben verwijderd en de onderzoekskosten te willen betalen voor het ongemak. Later ook nog om de licentiekosten te voldoen, waarna wij de foto weer kunnen gebruiken.

Wij hebben het totale bedrag van 880,- inmiddels voldaan, dit is ook bevestigd. Alleen weigert de eigenaar nu ons de licentierechten en het desbetreffende beeldmateriaal te leveren. Wij hebben toch volgens de vergoeding dit gekocht? Hij geeft aan dat het om een kwijting ging, maar dit staat niet gespecificeerd in de factuurregels.

Onze vraag: Staat dit bedrijf in zijn recht hier? Of moet hij ons nu ook het licentierecht geven voor deze foto.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag