Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Lening bij kredietverstrekker zou zijn afgelost, maar nu zeggen ze dat er een fout is gemaakt en moeten wij alsnog betalen. Wat kunnen we doen?

Wij hebben onlangs onze woning verkocht met overwaarde, en tevens een andere woning aangekocht. De overdracht en afrekening heeft bij de notaris plaatsgevonden in november 2020. Alles zou hiermee verrekend worden. Nu blijkt achteraf dat wij nog een lening hadden lopen welke in 2015 is overgesloten en overgeheveld is een andere bank. Dit wisten wij niet meer en de hypotheekadviseur/tussenpersoon heeft ons hier verder niet op geattendeerd. De notaris heeft wel gezien dat er nog een lening ruste op het te verkopen huis en heeft aan de kredietverstrekker dus gevraagd of deze lening ingelost kon worden! Hierop heeft de kredietverstrekker een brief met handtekening naar de notaris gestuurd dat de lening is ingelost.
Op basis van deze informatie heeft daarna de notaris de afrekening gemaakt.

Nu komt de kredietverstrekker met het verhaal aan dat zij een fout hebben gemaakt en dat de lening helemaal niet ingelost is en willen zij alsnog de lening ingelost zien? Wij willen hier niet mee akkoord gaan omdat dit anders bij de notaris naar voren had moeten komen.
Welke rechten en plichten hebben wij in deze?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag