Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Lekkende ketel koopwoning?

Op maandag 2 oktober hebben wij onze koopwoning gekregen.
Dinsdagochtend 3 oktober ontdekte wij dat er een plas onder de ketel stond. Direct hebben wij de verkopende partij geappt met de vraag of zij hier van af wisten en wat we moesten doen.
We kregen als antwoord terug: bekend probleem, zijn ketelstenen en geen idee wat je er mee moet.
Wij hebben het even aangekeken, dachten wellicht is dit eenmalig, het is overigens onze eerste woning dus zijn daar een redelijke leek in.
Afgelopen vrijdag hebben wij een loodgieter gebeld. Ketelstenen was niet mogelijk en we hebben de kap van de ketel er even afgehaald, nergens een merk of iets dergelijks te vinden maar we konden achterhalen dat de ketel uit 2000 is. Wat we toen zagen schrokken we enorm van, alles verroest, bodem helemaal kapot van de ketel, leidingen verroest en een overvolle buis er achter. Op verzoek van de loodgieter hebben we die schoongemaakt en er kwam enorm veel troep uit. Vraag is überhaupt of de ketel wel onderhoud heeft gehad.
Omdat ik dit niet meer via de verkopende partij wil laten lopen hebben wij de desbetreffende makelaar gebeld, die gaf aan dat de ketel uit 2007 komt, dat de verkopende partij dat had doorgegeven en dat we juridisch niet veel kunnen omdat de ketel te oud is maar dat hij wel met de verkopende partij gaat overleggen omdat het niet netjes is dat we niks gehoord hebben over dit probleem.
Wij vinden deze situatie erg lastig. Wij hebben van te voren geen bouwkundig rapport laten maken omdat we zelf een deskundigen in de familie hebben die alles verder hebben gecheckt maar de ketel dus niet.
Wat zijn onze mogelijkheden hierin? Ik ben namelijk not amused van deze situatie.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag