Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Lekkage garage dak door buren.

Ons garage dak heeft al een tijdje lekkage. De dakdekker heeft geconstateerd dat dit door het dak van de buren komt. De buren ondernemen niks, wat kunnen we doen?

Vervelend om te horen dat je lekkageschade hebt door het dak van je buren. Op basis van de Nederlandse wet kun je de volgende stappen ondernemen:

1. Bespreek het probleem opnieuw met je buren: Dit is altijd de eerste stap. Zorg ervoor dat ze begrijpen dat de lekkage van hun dak komt en laat ze als mogelijk de rapportage van jouw dakdekker zien.

2. Stuur een aangetekende brief: Als je buren geen actie ondernemen na het gesprek, kun je ze schriftelijk aansprakelijk stellen voor de schade. Hierin beschrijf je het probleem, welke actie je van ze verwacht en een redelijke termijn om het probleem op te lossen.

3. Schakel een mediator in: Als je buren nog steeds geen actie ondernemen, kun je overwegen om een mediator in te schakelen. Deze kan beide partijen helpen om tot een oplossing te komen.

4. Ga naar de rechter: Als alle bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kun je overwegen om naar de rechter te gaan.

Let op: ga bij alle stappen zorgvuldig te werk en documenteer alles wat je doet. Het is aan te raden een jurist te raadplegen voordat je een formele juridische stap neemt. Het is verstandig om bijvoorbeeld te overleggen over de inhoud van je brief, de inzet van een mediator, of wanneer je de stap naar de rechter overweegt. Het is in je eigen belang om goed voorbereid te zijn.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag