Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Lekkage en hemelwateroverlast

Bijna 4 jaar geleden hebben mijn naaste buren en wij (inmiddels ben ik alleenstaand na scheiding) samen een overkapping in de achtertuin laten maken.
Blijkbaar is er toen mondeling overeen gekomen dat er 1 afvoer (met een doorsnede van 8 cm exclusief dakbedekking) geplaatst zou worden en wel bij ons. Naast de tuin van de buren zijn 4 garages, waarvan er 2 daken op één afvoer waren aangesloten in de tuin van de buurman. Deze heeft hij weg laten halen.
Het was toen een schitterende zomer en we waren heel blij met het eindresultaat. Verder nergens bij stil gestaan, je gaat op het oordeel van de "vakman" af.
Inmiddels worden de regenbuien en stormen steeds heftiger en het hemelwater steeds meer.
Het probleem..... ik heb al bijna 2 jaar lekkage onder de overkapping langs de regenpijp en inmiddels ook langs de binnen zijkant van de tuindeur en houten wand. Kortom de boel gaat wegrotten als hier niets aan wordt gedaan (houten overkapping van ruim € 4000,00)
Ik krijg àl het regenwater van 2 garages, het dak van de overkapping van de buren èn van mezelf (ruim 60 vierkante meter opppervlakte), wat door die ene afvoer moet.
Gevolg, overstroming, lekkage etc.
Ik heb heel lang geprobeerd contact te krijgen met degene die het toen gemaakt heeft en uiteindelijk kwam ik er achter dat hij gestopt is met het bedrijf.
Het liefste wil ik een damwandje tussen onze daken, zodat ik alleen met mijn eigen hemelwater te maken heb, wat dus aanzienlijk veel minder is wat er dan door de afvoer moet.
Mijn buren praten al ruim 2 jaar niet meer met mij, mijn buren en hun andere buren.
2 november 2021 heb ik persoonlijk een brief bij ze in de brievenbus gedaan met mijn wensen en dat dat gevolg heeft voor hun dak, omdat ze dan zelf een eigen afvoer moeten laten maken.
Hier zijn ze woest over en dreigen met Juridische stappen, omdat dit niet zomaar kan volgens hen.
Ik zelf ben van mening dat ik in mijn recht sta, het betreft "mijn"overkapping, ik wil de damwand aan "mijn"kant, IK heb de overlast.
Kunt u mij advies geven wat mijn rechten en plichten zijn?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag