Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Latexspuiters annuleren hun eigen opdracht halverwege, moet ik betalen?

Wij hebben een latex-spuitbedrijf uit Zaltbommel gevraagd het interieur van ons huis volledig te spuiten. Hoewel het contact van tevoren al rode vlaggen bij ons vertoonde (we kregen steeds meer de indruk dat zij geen zin hadden in de klus), hebben we via whatsapp de afspraak gemaakt dat zij gaten in de muur zouden dichten, en dat ze eerst een volledige isolatie-grondlaag zouden spuiten (vanwege ernstige waterschade na de februaristorm) en vervolgens een tweede kleurlaag eroverheen.

Toen het spuitbedrijf de eerste dag langs was geweest, bleek dat ze de helft van de gaten niet hadden gedicht (en erg slordig gedicht), maar erger nog, dat ze helemaal geen isolerende grondlaag hadden gespoten, wat we wel hadden afgesproken vanwege de grote schade. Diezelfde avond werd daardoor de waterschade in ons huis nog veel beter zichtbaar, omdat de donkere verf de donkere schadeplekken nog veel meer accentueerde. Toen we dit netjes aanwezen en hem wezen op onze schriftelijke afspraak m.b.t. de grondlaag, ging de latex-spuiter door het lint van woede, vooral toen bleek dat hij het opnieuw moest doen omdat de grondlaag er echt eerst overheen moest. Hij intimideerde mij en mijn partner in ons eigen huis, gooide zijn spullen neer, kerfde uit nijd onze trapleuning in met een mes en kondigde zijn vertrek aan. Behoorlijk geshockeerd liet hij ons achter in een huis dat er door de onegale verfplekken, deels ongeverfde muren en nog open gaten ernstiger aan toe was dan daarvoor. Inmiddels heeft een andere schilder alles overgeschilderd en er gelukkig weer een prachtige woning van gemaakt. Ook deze schilder schrok van het onafgemaakte, slordige werk dat hij aantrof.

Inmiddels heeft de latex-spuiter wel een factuur gestuurd, weliswaar voor een kwart van het afgesproken bedrag, maar naast de onplezierige omgang, heeft hij zijn opdracht verre van afgemaakt, heeft hij de muren ernstiger achtergelaten dan ze waren (de vervangende schilder heeft vier lagen eroverheen moeten schilderen) en heeft hij zelf besloten om in te pakken toen bleek dat hij zijn werk niet opnieuw wilde doen.

Mijn vraag is, wat te doen? Ben ik hem daadwerkelijk een deelbedrag verschuldigd, ook als hij aantoonbaar zijn afspraken geenszins nakomt en ons huis zo achterlaat?


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag