Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Langs ons huis loopt een brandgang, wij wonen dus in een hoekwoning, al 12 jaar.
Nu zijn er een paar maanden geleden aan de andere kant van de brandgang, dus naast ons , nieuwe buren komen wonen. Ze zijn nu hun tuin aan het verbouwen. Met een graafmachine zijn ze door de brandgang gereden en nu ligt het hele pad verzakken je ziet de rijsporen van de graafmachine, maar het vervelendste ze hebben recht voor hun tuindeur de tegels omhoog gebracht. Nu ligt er midden in de brandgang een bult . Waar wij nu dagelijks overheen moeten en in het donker je er over kan struikelen.
Mogen deze nieuwe buren dit zomaar doen?
Ik heb netjes gevraagd of ze het weer in de originele staat willen herstellen maar dit zijn ze niet van plan.

Reactie van de vraagsteller

Ps ze hebben dus die tegels voor hun poortdeur omhoog gebracht, omdat hun nieuwe aangelegde tuin een stuk hoger uitkomt, dan dat de tegels in de brandgang lagen.
De oude buren hadden hier ook last van , maar deze hadden het opgelost door in hun tuin de tegels schuin te leggen , aflopend naar de brandgang.


Dat is ook een erfdienstbaarheid en uw buren moeten deze gebruiken waarvoor het is bedoeld en op de minst bezwarende wijze.Nu ze schade hebben veroorzaakt zijn ze aansprakelijk deze te vergoeden voor alle gerechtigden . Dat ze ervoor hebben gekozen hun tuin lager te laten liggen is hun eigen keuze tenzij dit een waterloop verandert en leidt tot overlast.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat ik uit u antwoord begrijp, dat de buren dus niet een oploop naar hun tuin in de brandgang mochten ophogen? Maar dit in hun eigen tuin hadden moeten laten aflopen?


Als de tegels die ophogen zijn gelegd op het overpad / brandgang, nee dat mag ook niet zonder toestemming van alle gerechtigden. In uw koopakte staat of er een erfdienstbaarheid is gevestigd anders weet de eigenaar / verhuurder meer over eventuele gevestigde rechten en plichten.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag