Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


L.S.,

Wij zitten met het volgende probleem:
De kinderen (van de man) zouden hier een paar weken logeren zoals afgesproken. Nu hadden we al een tijd het idee dat er iets niet klopte bij de moeder en haar vriend.
Nu kwamen ze dus op de proppen met het verhaal dat ze niet/niet voldoende te eten kregen en dat hun rekeningen leeg zouden zijn gehaald door hun moeder en haar vriend.
Zij zitten in de schuldsanering en hebben dus niet veel geld.
Daarop heeft (de vader van de kinderen) de man met de kinderen een bezoek gebracht aan de bank en de rekeningen laten checken, en inderdaad deze waren zo goed als leeg (op een paar euro na). Dit was niet door hunzelf gedaan.
Daarna zijn de rekeningen geblokkeerd en nieuwe aangevraagt. (Even ter aanvulling:de oudste zoon is 18 en de jongste 15 jaar).
De reactie van de moeder en haar vriend waren dat de kinderen ons adres maar moesten geven omdat ze dan de bankpasjes (oude rekeningen) en hun kleding wel bij ons zouden komen brengen. Ze zijn dus niet meer welkom bij hun. De kleding is later door hun opa en oma naar ons gebracht. Nu zitten wij dus met het probleem dat we ons huis particulier huren en de kinderen er alleen voor een weekendje of korte vakantie mogen verblijven. Dus moeten we gaan verhuizen. De kinderen op straat laten staan is geen optie. Hoe krijgen wij dit nu goed geregeld dat we zo snel mogelijk een ander huis kunnen krijgen zonder dat we ons op hele hoge kosten jagen.
vriendelijke groet en hopend op hulp

U kunt uzelf inschrijven bij woningbouwverenigingen en vragen om voorrang. Gelet op de hele situatie kunt u ook overwegen de kwestie te bespreken bij maatschappelijk werk of het juridisch loket.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

sorry vergeten er bij te zetten dat we al bij jeugdzorg zijn geweest en die niet echt iets kunnen betekenen, zoals ze zeggen.
Het juridisch loket zegt dat we een advocaat in de hand moeten nemen, wat ons dus nogal wat zal gaan kosten neem ik aan. Zonder hulp van jeugdzorg of dat we er een soort rechtzaak van gaan maken geven ze ons ook geen voorrang bij de woningbouw, we staan daar wel ingeschreven.
Misschien dat na deze toelichting we meer info kunnen krijgen??


Het beste wat u inderdaad kunt doen is contact opnemen met maatschappelijk werk en de woningbouwvereniging. Als de woningbouwvereniging u na het vertellen van uw verhaal geen urgentie wil geven, dan kan maatschappelijk werk hierin misschien voor u bemiddelen.
Naar mijn mening kan Jeugdzorg hierin niets voor u betekenen. De kinderen wonen inmiddels bij jullie en zij zijn daar "veilig". Jeugdzorg grijpt alleen in op het moment dat de kinderen nog in een onveilige situatie zitten. Bovendien is het oudste kind al meerderjarig en Jeugdzorg kan zich alleen richten op minderjarige kinderen. Het probleem wat u heeft is denk ik niet zozeer juridisch maar vooral praktisch. U heeft immers op korte termijn andere woonruimte nodig en dit is niet of moeilijk af te dwingen in een juridische procedure. Overleg en bemiddeling vragen is hierin de beste oplossing.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag