Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


L.S.
In mijn koopappartement heb ik een Mechanisch Ventilatie Systeem, Appartement is drie jaar oud. Veel klachten over het MV-systeem, maar wat erger is de leverancier van het MV-systeem is failliet. Geen onderdelen meer te leveren, dus bij het eerst de beste mankement is het systeem waardeloos en moet in het geheel vervangen worden (geen standaards). Er zijn dus al vele eigenaren die met een kapot systeem zitten en dus geen kant op kunnen.

Di geldt voor zo'n 150 andere appartementen, dus als VVE willen we naar RVA voor de Bouw, om tegen de bouwer te procederen. Hoe liggen de kansen en hoe zouden we ons moeten opstellen (eis, vergoeding, ....). Kunnen we hier beroep doen op wettelijke garantie, die langer is dan de twee jaar die we op dat systeem gehad hebben.

u geeft aan dat de woningen ongeveer drie jaar oud zijn.

In het geval dat de teleurstellende kwaliteit van het MVS als "verborgen gebrek" zou kunnen worden bestempeld, geldt een wettelijke termijn van vijf jaren na oplevering.

Het zou ook zo kunnen zijn dat dit onder de garantiebepalingen van de koop/aannemingsovereenkomst valt. Ik heb daar echter de koop/aannemingsovereenkomst voor nodig.

U kunt vervanging van de niet-deugdelijke systemen vorderen of een bedrag waarmee u zelf het MVS mee kunt laten vervangen.

Om een en ander zo kostenefficiƫnt mogelijk te verhalen, is het wellicht een idee om een individuele eigenaar met rechtsbijstandsverzekering alvast een claim in te laten dienen. de vve zou, in geval van erkenning door de aannemer, daar op mee kunnen liften.

Gelet op het financiƫle belang (150 appartementen) acht ik het niet waarschijnlijk dat de aannemer "zomaar" tot vervanging overgaat.

U kunt geheel vrijblijvend contact met mij opnemen voor een nadere analyse van deze kwestie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag