Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


L.S., hierbij een vraag over de ongegronde aanvechting van ons samen met een gezamenlijk gekozen (psycholoog)mediator vorig jaar overeengekomen ouderschapsplan door mijn ex.

Mijn ex heeft eenzijdig in overleg met een advocaat een brief opgesteld, waarin ze mij op basis van interpretaties en insinuaties sommeert tot een gesprek om ons ouderschapsplan te herzien samen met haar, haar advocaat en volgens haar schrijven een andere, door haar te kiezen (advocaat)mediator.

Hoewel ik geen enkele grond hierin zie, voel ik mij toch genoodzaakt om ook juridisch advies in te winnen om de juiste vervolgstappen te bepalen, aangezien het co-ouderschap voor mij een belangrijk uitgangspunt was, is en blijft, juist met het oog op het welzijn van de kinderen.

Kunt u mij (initieel) advies geven over de juiste vervolgstappen? Alvast erg bedankt voor uw spoedige reactie, aangezien er in de brief sprake is van een reactietermijn van 10 dagen.

Alvast bedankt en hartelijke groet!

Was u het (in hoofdlijnen) al eens over de inhoud van het ouderschapsplan? Of lag alles nog open?

En wat is de reden voor uw ex-partner om een andere mediator in te willen schakelen? Vaak is het voor een ouderschapsplan namelijk helemaal niet nodig om een advocaat-mediator te hebben, omdat dat vaak geen juridische discussie is, maar vooral feitelijk.

Maar de realiteit is ook dat als uw ex-partner niet in kan stemmen met de huidige mediator, er gekeken zal moeten worden of het mogelijk is dat bij de huidige mediator vlot te trekken, een andere mediator in te schakelen of (het enige alternatief dat er nog is als er niet samen uit te komen is) via advocaten het proces doorlopen.

Als u nog vragen hebt, verneem ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag