Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


L.S.,

heel graag zou ik zo snel mogelijk uw antwoord krijgen op onderstaande vraag, dit i.v.m. de korte termijn waarbinnen ik een reactie moet geven naar mijn werkgever.

Na een tijd in de ziektewet te zijn geweest ben ik weer aan de slag gegaan met ernaast psychologische hulp die door de Arboarts was ingezet. Na een tijdje gewerkt te hebben heb ik nu mijn ontslagaanzegging gekregen. Ik ga niet akkoord en heb niets ondertekend maar wel protest aangetekend en een tegenvoorstel gedaan. Mijn baas heeft gezegd dat als ik niet akkoord ga, hij een ontslagaanvraag indient. Inmiddels is vanuit de psychologische begeleiding gebleken, dat ik een zwaarder traject moet volgen van 9 maanden lang 3 dagen per week. Ik moet mij hiervoor op korte termijn ziekmelden om te starten met de therapie.

Mijn vraag is:
kan mijn baas het ontslag doorzetten als ik mij nu ziek meld en met de therapie begin of moet hij hiermee wachten tot ik weer beter gemeld ben na deze 9 maanden?
M.I. gaat het om het tijdstip waarop hij mij ontslag aangezegd heeft: ik was wel beter gemeld maar nog in een reïntegratieproject onder begeleiding van een psycholoog, dit project wordt nu geïntensiveerd met weer een ziekmelding als gevolg.

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord!!

Met vriendelijke groet,

Anonymus

Indien UWV de ontslagaanvraag ontvangt als u ziek gemeld bent, dan zal het opzegverbod tijdens ziekte de ontslagaanvraag blokkeren. Het tijdstip van ziekmelden is dus bepalend. Of u daadwerkelijk arbeidsongeschikt bent wordt door de arboarts bepaald. Aangezien er een conflict speelt met de werkgever en u een beeindigingsvoorstel heeft gedaan, raad ik u aan een jurist in te schakelen om te adviseren. Ik sta u hierin graag bij.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag